August Macke
Meschede, Alemanya, 3 de febrer, 188726 de setembre, 1914

Fou un dels principals membres del grup expressionista alemany Der Blaue Reiter (El Genet Blau). Com a autèntic artista de la seva època, Macke va saber com integrar en la seva pintura aquells elements que més li interessaven de les avantguardes.
Macke prengué contacte amb la feina dels impressionistes. El 1910, a través del seu amic Franz Marc, coneix Kandinsky i durant una època compartí l'estètica no-objectiva i els interessos simbòlics i místics de Der Blaue Reiter.
La trobada de Macke amb Robert Delaunay a París el 1912 li va suposar una revelació. El Cubisme cromàtic de Delaunay, anomenat Orfisme per Guillaume Apollinaire, influí definitivament en l'art de Macke a partir d'aquell moment. Els seus Aparadors de Botigues poden ésser considerats com una interpretació personal de les Finestres de Delaunay, combinades amb les imatges futuristes que veié a Itàlia. L'ambient exòtic de Tunis, que Macke visità amb Paul Klee i Louis Moilliet el 1914, fou fonamental en l'aproximació a la llum de la seva etapa final, en la que creà una sèrie de treballs que es consideren actualment obres mestres. Macke va morir en el front de la I Guerra Mundial.
August_Macke_(1887-1914),_Vegetable_Fields,_1911._Oil_on_canvas,_47.5_x_64_cm._Kunstmuseum_Bonn.jpg
Vegetable Fields, 1911. Oli sobre tela, 47.5 x 64 cm.
Kunstmuseum Bonn.
Dones_sota_els_arbres.,_1914,_Staatsgalerie_Moderner_Kunst_(State_Gallery_for_Modern_Art),_Munich.jpg
Dones sota els arbres., 1914, Staatsgalerie Moderner
Kunst (State Gallery for Modern Art), Munich.
August_Macke,_Sitzender_Akt_mit_Kissen.gif
Sitzender Akt mit Kissen
Tunisian_Landscape_1914.jpg
Tunisian Landscape 1914